جمهوری قزاقستان و سازمان همکاری اسلامی
سازمان همکاری اسلامی (OIC) که در 25 سپتامبر 1969 در کنفرانس سران کشورهای مسلمان در رباط مراکش تأسیس شد، بزرگترین و تأثیرگذارترین سازمان بینالمللی دولتی اسلامی است. این سازمان در حال حاضر 57 کشور با جمعیتی بیش از 1.5 میلیارد نفر را پوشش می دهد.
اصول اصلی OIC عبارتند از:
- برابری کامل؛
- احترام به حق تعیین سرنوشت مردم؛
- عدم مداخله در امور داخلی؛
- احترام به حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی دولتها؛
- حل مسالمتآمیز مسائل بحثبرانگیز بین کشورهای عضو OIC از طریق مذاکره.
- عدم استفاده از زور یا تهدید بر علیه تمامیت ارضی کشورهای عضو و همچنین علیه استقلال سیاسی.
قزاقستان در سال 1995 به عضویت کامل این سازمان درآمد.
در تاریخ 28 تا 30 ژوئن 2011، سی و هشتمین نشست شورای وزیران امور خارجه سازمان کنفرانس اسلامی به ریاست قزاقستان در آستانه برگزار شد. این نشست را میتوان یک نشست تاریخی در نظر گرفت، زیرا در آن تصمیمات مهمی گرفته شد از جمله تغییر نام سازمان کنفرانس اسلامی به سازمان همکاری اسلامی و تشکیل کمیسیون دائمی حقوق بشر. همچنین، برای نخستین بار برنامه اقدام OIC برای همکاری با آسیای مرکزی به تصویب رسید.
سخنرانی اصلی نورسلطان نظربایف رئیسجمهور قزاقستان در جمع مردم، اساس بیانیه آستانه در سازمان همکاری اسلامی را پایهگذاری کرد. این سند در محتوای خود به مترقیترین سند سازمان تبدیل شد و نوسازی و اصلاحات را به عنوان پایه های توسعه جهان اسلام در قرن بیستویکم اعلام کرد. در شرایط دشوار ژئوپلیتیکی جهان اسلام در آن سالها، نشستهای اضطراری کمیته اجرایی سازمان همکاری اسلامی برای حل بحران سوریه و لیبی برگزار شد. تمرکز این سازمان بر غلبه بر فاجعه انسانی در سومالی، مبارزه با اسلامهراسی و جلوگیری از مناقشات بین مذهبی بود. به عنوان بخشی از یک کمپین در مقیاس بزرگ که تحت نظارت ریاست قزاقستان انجام شد، منابع مالی برای سومالی بالغ بر 500 میلیون دلار جمعآوری شد. قزاقستان همچنین به عنوان معاون کمیته دائمی همکاریهای تجاری و اقتصادی OIC که نهاد اصلی مسئول ارتقای تجارت و تعاملات اقتصادی بین کشورهای عضو این سازمان است، انتخاب شد.
OIC نقش مهم هماهنگکننده قزاقستان را در زمینه ارتقای گفت وگوی بین تمدنی و بین مذهبی، جایی که قزاقستان به عنوان پل ارتباطی در امتداد خط شرق-غرب عمل می کند، به رسمیت میشناسد.
یکی از جنبه های مهم تعامل، همکاری بین قزاقستان و ساختارهای مالی OIC، به ویژه با بانک توسعه اسلامی، که یکی از بزرگترین سرمایهگذاران در جهان اسلام است، می باشد. حجم کل سرمایهگذاری بانک توسعه اسلامی در قزاقستان حدود 700 میلیون دلار است.
در تاریخهای 10 و 11 سپتامبر 2017، نخستین اجلاس سران OIC در زمینه علم و فناوری با حضور نورسلطان نظربایف رئیسجمهور وقت قزاقستان در آستانه برگزار شد که در نتیجه آن اعلامیه آستانه با عنوان "علم، فناوری، نوآوری و نوسازی جهان اسلامی" به تصویب رسید.
مبنای مشارکت قزاقستان در فعالیتهای OIC در مرحله کنونی، ابتکارات بزرگ نظربایف برای جهان اسلام است که توسط کشورهای عضو آن حمایت می شود و عبارتند از:
- ایجاد سازمان اسلامی امنیت غذایی
- ترویج مصالحه اسلامی (IslamicRapprochement)
- تدوین سند برنامه راهبردی "یکپارچگی زیرساخت های اسلامی" (III)
از مارس 2019 تا آوریل 2024، آرین بریک نماینده دائم جمهوری قزاقستان در OIC سفیر جمهوری قزاقستان در عربستان سعودی بود.
قزاقستان فعالانه با OIC همکاری می کند و موقعیت خود را به عنوان یک عضو بانفوذ جامعه اسلامی تقویت میکند. مشارکت این کشور در این سازمان نه تنها به توسعه روابط دوجانبه با کشورهای اسلامی کمک می کند، بلکه ابتکارات خود را در زمینه های علمی، اقتصادی و صلح نیز ارتقا می دهد.
منبع: https://kazembassy.ru/rus/sotrudnichestvo/mnogostoronnee_sotrudnichestvo/ois/
https://www.gov.kz/memleket/entities/mfa/press/article/details/600?lang=ru
آرسیکا IRCICA
IRCICA یک مرکز تحقیقات اسلامی برای تاریخ، هنر و فرهنگ است که زیر نظر سازمان همکاری اسلامی (OIC) فعالیت می کند. این مرکز در سال 1979 در استانبول ترکیه تاسیس شد. هدف اصلی این مرکز تحقیق، حفظ و ترویج میراث فرهنگی و تاریخی اسلامی و نیز ترویج توسعه هنر و فرهنگ اسلامی است.
فعالیت های اصلی IRCICA:
- تحقیقات علمی
این مرکز تحقیقاتی را در زمینه های تاریخ، فرهنگ، هنر و معماری اسلامی انجام می دهد که شامل مطالعه میراث فرهنگی اسلامی، انتشار مقالات و مطالب علمی و سازماندهی سمپوزیوم ها و کنفرانس ها است.
- حفاظت از میراث فرهنگی
IRCICA پروژه های مرمت و حفاظت از بناهای اسلامی، اشیاء معماری و آثار تاریخی را بر عهده دارد. همچنین فعالیت های حفاظت از میراث فرهنگی در کشورهای عضو OIC را هماهنگ می کند.
- همکاری و تبادل فرهنگی
این مرکز فعالانه تبادل فرهنگی بین کشورهای جهان اسلام و سایر کشورها را ترویج می کند و رویدادهای فرهنگی مختلفی از جمله نمایشگاه ها، جشنواره ها و برنامه های تبادلی را برای معرفی میراث فرهنگی غنی اسلام به مخاطبان گسترده تر برگزار می کند.
- فعالیت های انتشاراتی
IRCICA کتاب ها، مجلات و سایر مطالب را در مورد تاریخ، هنر و فرهنگ جهان اسلام منتشر می کند. این به گسترش دانش در مورد میراث اسلامی و درک عمیق اهمیت آن کمک می کند.
- حمایت از صنایع دستی و هنرهای سنتی
این مرکز با برگزاری مسابقات، کارگاه ها و نمایشگاه ها به ترویج صنایع دستی اسلامی مانند خوشنویسی، قالیبافی و سرامیک می پردازد.
قزاقستان و IRCICA (مرکز تحقیقات اسلامی تاریخ، هنر و فرهنگ) در تعدادی از رویدادها و کنفرانس ها با هدف حفظ میراث فرهنگی اسلامی، توسعه علم و فرهنگ همکاری می کنند. دانشمندان و محققان قزاقستان در کنفرانس های علمی مختلفی که توسط IRCICA سازماندهی شده است، شرکت می کنند. مضامین این رویدادها اغلب به تاریخ، فرهنگ و هنر جهان اسلام از جمله فرهنگ قزاقستان و سنت های تاریخی آن مربوط می شود. به عنوان مثال، یک کنفرانس بین المللی با عنوان "نقش رهبران مذهبی در دستیابی به توسعه پایدار جهان" آنلاین در سال 2022 در سایت مرکز نظربایف برگزار شد.
مؤسسات فرهنگی IRCICA و قزاقستان می توانند به طور مشترک نمایشگاه هایی را برگزار کنند که آثار هنری و فرهنگ قزاقستان را ارائه می دهد. این نمایشگاه ها ممکن است شامل موارد مرتبط با میراث اسلامی قزاقستان نظیر صنایع دستی سنتی قزاقستان، خوشنویسی و هنرهای دیگر باشد. به عنوان مثال، در سال 2023، نمایشگاهی در آستانه در رابطه با تاریخ قزاقستان برگزار شد.
پروفسور چنگیز تومار، رئیس اداره تحقیقات و انتشارات IRCICA در افتتاحیه نمایشگاه "ترکستان در آغاز هزاره" که توسط وزارت فرهنگ و اطلاعات جمهوری قزاقستان برگزار شد، سخنرانی کرد. در این نمایشگاه 130 اثر اصلی از منابع مالی موزه تاریخی و فرهنگ دولتی "حضرت سلطان" که مربوط به دوره های زمانی مختلف از تاریخ قزاقستان است، به نمایش گذاشته شد.
سازماندهی تبادلات فرهنگی بین قزاقستان و سایر کشورهای OIC و همچنین نمایشگاه ها و جشنواره هایی که تعامل بین فرهنگ ها را ترویج می کنند نیز می تواند بخشی از همکاری با IRCICA باشد.
همکاری قزاقستان با مرکز تحقیقات اسلامی تاریخ، هنر و فرهنگ نشان دهنده جنبه مهمی در زمینه حفظ و ترویج میراث فرهنگ اسلامی این کشور است. حضور قزاقستان در رویدادهای مشترک نظیر کنفرانس ها، نمایشگاه ها و برنامه های آموزشی بر تمایل این کشور برای مشارکت فعال در گفتگوهای فرهنگی بین المللی و تقویت روابط با سایر کشورهای OIC تاکید دارد.
قزاقستان با داشتن میراث فرهنگی غنی و متنوع، از فرصت های ارائه شده توسط IRCICA برای مطالعه، حفظ و ترویج سنت های خود استفاده می کند. این همکاری نه تنها به توسعه علم و هنر در کشور کمک می کند، بلکه باعث تقویت درک متقابل بین مردم و همچنین ایجاد بستری برای تبادل دانش و تجربه می شود.
https://religions-congress.org/ru/news/novosti/1436
https://www.islamicarchitecturalheritage.com/about
https://www.gov.kz/memleket/entities/mfa-istanbul/press/news/details/402034?lang=ru
CICA (کنفرانس تعامل و اقدامات اعتمادسازی در آسیا)
کنفرانس تعامل و اقدامات اعتمادسازی در آسیا (CICA) یک مجمع بین المللی برای تقویت همکاری با هدف تضمین صلح، امنیت و ثبات در آسیا است. CICA انجمنی مبتنی بر درک ارتباط مستقیم بین صلح، امنیت و ثبات در آسیا و سراسر جهان است. کشورهای عضو بر تعهد خود به منشور ملل متحد تاکید میکنند و معتقدند که صلح و امنیت در آسیا میتواند از طریق گفتوگو و همکاری که منجر به ایجاد فضای امنیتی غیرقابل تقسیم در آسیا شود، حاصل می شود.
ایده تشکیل CICA برای نخستین بار توسط نورسلطان نظربایف نخستین رئیس جمهور قزاقستان در 5 اکتبر 1992 در چهل و هفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل مطرح شد. نیروی محرکه این ابتکار تمایل به ایجاد یک ساختار موثر برای تضمین صلح و امنیت در آسیا بود. آسیا برخلاف سایر مناطق جهان در آن زمان از چنین ساختاری برخوردار نبود و تلاش های قبلی برای ایجاد چنین پلت فرمی بینتیجه بود. این ابتکار به طور گسترده توسط کشورهای آسیایی حمایت شد و آنها احساس کردند که در آن زمان به چنین مجمعی نیاز است.
دو سند اساسی CICA عبارتند از اعلامیه اصول حاکم بر روابط بین کشورهای عضو CICA که در اولین نشست وزرای خارجه در 14 سپتامبر 1999 در آلماتی به تصویب رسید و "سند آلماتی"، منشور CICA که در اولین اجلاس سران در 4 ژوئن 2002 در آلماتی تصویب شد. این دو سند تبدیل به گام مهمی به سوی تکامل آینده CICA شدند.
CICA سیاستی مبتنی بر اصول برابری حاکمیتی، عدم مداخله در امور داخلی کشورهای عضو و همکاری های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را برای دستیابی به هدف اصلی خود یعنی گسترش همکاری ها از طریق توسعه رویکردهای چندجانبه برای تقویت صلح، امنیت و ثبات در آسیا دنبال می کند. تمام تصمیمات CICA بر اساس اجماع اتخاذ می شود.
ساختار سازمان CICA شامل:
28 کشور عضو
9 ایالت ناظر
5 سازمان ناظر
5 سازمان همکار
اصول اساسی CICA:
- برابری حاکمیتی و احترام به حقوق حاکمیتی
- حل مسالمتآمیز مناقشات
- همکاری های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی
- عدم مداخله در امور داخلی کشورها
- عدم استفاده از زور یا تهدید به زور
- تمامیت ارضی کشورها
- خلع سلاح و کنترل تسلیحات
- احترام به حقوق بشر و آزادی های اساسی
ایجاد فضای اعتماد بین کشورهای عضو، عنصر اصلی اهداف CICA است. کاتالوگ اقدامات اعتمادسازی CICA سند عملیاتی اصلی CICA است که تمام اقدامات اعتمادسازی را تشریح می کند و رویههایی را برای اجرای آنها تعیین می کند. این کاتالوگ در سال 2021 توسط شورای وزیران CICA به روز شد.
دبیرخانه CICA در آستانه قزاقستان قرار دارد. مسئول اصلی CICA دبیر کل است. دبیرخانه همچنین شامل یک معاون دبیر کل، کارکنان حرفهای اعزامشده توسط کشورهای عضو، و کارکنان عمومی/پشتیبان استخدام شده بر اساس قرارداد است. کایرات ساری بای از دبیر کل CICA (از 2022 تا کنون)
برنامهریزی برای اجرای اقدامات اعتمادسازی برای سال 2024 در قزاقستان
- نشست کارشناسی برای بحث در مورد پیشنویس بیانیه مشترک پس از کنفرانس وزیران CICA در مورد مسائل زیست محیطی (وزارت محیط زیست و منابع طبیعی قزاقستان)
- سومین نشست تخصصی برای بررسی پیشنویس تفاهمنامه ایجاد شبکه مشارکتی دانشگاههای پیشرو کشورهای عضو CICA (وزارت علوم و آموزش عالی قزاقستان)
- نشست آنلاین تخصصی توسعه ترانزیت و پتانسیل حملونقل کشورهای CICA (وزارت حمل و نقل قزاقستان، دبیرخانه CICA)
- نشست کارشناسی برای بحث در مورد پیشنویس بیانیه مشترک پس از کنفرانس وزیران CICA در مورد مسائل زیست محیطی (وزارت محیط زیست و منابع طبیعی قزاقستان)
- جلسه کارگروه ویژه (آنلاین) (وزارت امور خارجه جمهوری قزاقستان با کمک دبیرخانه CICA)
- جلسه کمیته مقامات ارشد (وزارت امور خارجه جمهوری قزاقستان با کمک دبیرخانه CICA)
- نشست تخصصی آنلاین در مورد توسعه پتانسیل ترانزیت و حمل و نقل کشورهای CICA (وزارت حمل و نقل قزاقستان، دبیرخانه CICA)
- نشست کارشناسان مسائل زیست محیطی (آنلاین)
- "بحث در مورد نهادینه شدن اجلاس مالی CICA" (در حاشیه Astana Finance Days) (مرکز مالی بینالمللی آستانه و دبیرخانه CICA)
- سمینار CICA در بعد نظامی-سیاسی (آفلاین در آستانه) (وزارت دفاع جمهوری قزاقستان)
- هفتمین نشست شورای جوانان CICA (وزارت فرهنگ و اطلاعات جمهوری قزاقستان با حمایت دبیرخانه CICA)
- نشست رهبران جنبش های داوطلبانه کشورهای CICA (وزارت فرهنگ و اطلاعات جمهوری قزاقستان با حمایت دبیرخانه CICA)
- نشست تخصصی آنلاین برای بحث در مورد پیشنویس مقررات اجلاس مالی CICA (مرکز مالی بینالمللی آستانه و دبیرخانه CICA)
قزاقستان نقش کلیدی را در CICA ایفا می کند و به عنوان یک شرکتکننده فعال و آغازگر گفتگو در مورد مسائل امنیت و توسعه پایدار عمل می کند. این کشور تلاش می کند تا با ترویج ایده های چندجانبهگرایی و اعتماد، همکاری بین کشورهای شرکتکننده را تقویت کند. قزاقستان همچنین به طور فعال در توسعه استراتژی هایی با هدف حل چالش های منطقه ای مشارکت دارد که بر اهمیت آن در ایجاد یک محیط پایدار و امن در منطقه آسیا تاکید می کند.
منبع:
https://www.s-cica.org/ru/index.php?view=page&t=plan-for-implementation-of-the-cica-cbms-2022
https://www.s-cica.org/ru/index.php?view=page&t=senior-officials-commitee
https://www.s-cica.org/ru/index.php?view=about
یونسکو
یونسکو - موسسه آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد و یک واحد تخصصی سازمان ملل متحد است که با هدف کمک به «ایجاد صلح، ریشهکن کردن فقر، توسعه پایدار و گفتگوی بین فرهنگی از طریق آموزش، علوم، فرهنگ، ارتباطات و اطلاعات» به وجود آمده است و جانشین کمیته بینالمللی همکاری اندیشمندانه جامعه ملل است.
۱۹۳ کشور عضو رسمی یونسکو و ۱۱ کشور عضو وابسته آن است. مقر اصلی یونسکو در پاریس است. افزون بر این مراکز، دفاتر ملی و منطقه ای نیز وجود دارد.
یونسکو به دنبال ایجاد فرهنگ صلح و دانش فراگیر از طریق اطلاعات و ارتباطات است. برای این منظور، اهداف خود را از طریق پنج حوزه اصلی دنبال میکند: آموزش، علوم طبیعی، علوم اجتماعی/انسانی، فرهنگ و ارتباطات/اطلاعات. این برنامه از پروژههای مرتبط با سواد، آموزش فنی، آموزش عمومی، پیشرفت علم، ترویج رسانههای مستقل و آزادی مطبوعات، حفظ تاریخ منطقه ای و فرهنگی و ترویج تنوع فرهنگی حمایت میکند. یونسکو به ترجمه و ترویج ادبیات جهان، ایجاد توافقنامههای همکاری بینالمللی برای تأمین امنیت "میراث جهانی" که حائز اهمیت فرهنگی و طبیعی است، حفظ حقوق بشر و از بین بردن شکاف دیجیتال در سراسر جهان کمک میکند. این برنامه همچنین، جنبش آموزش برای همه و علمآموزی تمام عمر را راه اندازی و رهبری میکند.
دفتر یونسکو در شهر آلماتی در سال 1994 تاسیس شد و در حال حاضر هفت کشور ایران، قزاقستان، قرقیزستان، پاکستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان را تحت پوشش خود دارد. فعالیت ها در هر کشور از طریق کمیسیون های ملی یونسکو و شبکه ای از شرکا در زمینه های مختلف انجام می شود. اینها شامل شرکای دولتی، سایر آژانس های سازمان ملل متحد، سایر سازمان های بین دولتی، سازمان های غیر دولتی، کارشناسان و محققان، نمایندگان بخش خصوصی، بنیادها، رسانه ها و سایر آژانس های تخصصی هستند.
نمایندگی یونسکو در شهر آلماتی فنون تخصصی را برای اجرای پروژه ها و ابتکارات در حوزه موضوعی سازمان فراهم می کند و برای دستیابی و گسترش دستور کار 2030 فعالیت می کند.
قزاقستان و یونسکو
قزاقستان در سال 1992 به عضویت یونسکو درآمد و آرامگاه خواجه احمد یسوی به عنوان نخستین اثر تاریخی این کشور در سال 2003 در فهرست جهانی یونسکو قرار گرفت. فهرست میراث جهانی یونسکو همچنین شامل مکان های منحصر به فرد معماری و طبیعی است. در شرایط کنونی در قزاقستان بیش از 50 باشگاه، 30 مدرسه ویژه و 6 بخش یونسکو وجود دارد.
سایت های میراث جهانی یونسکو در قزاقستان
شش مکان منحصربهفرد قزاقستان در فهرست میراث جهانی یونسکو گنجانده شده است که شامل:
مقبره خواجه احمد یسوی (2003)
سنگنگاره های چشم انداز باستان شناسی تنبالی (2004)،
ساری-آرکا - استپ و دریاچه های شمال قزاقستان (2008).
جاده ابریشم بزرگ: شبکه مسیر کریدور چانگان-تیانشان (2014)،
وسترن تین شان (2016)،
بیابان های معتدل تورانی (2023).
منبع:
https://www.advantour.com/rus/kazakhstan/unesco-world-heritage-sites.htm
https://www.unesco.org/ru/fieldoffice/almaty/expertise?hub=66921
https://www.unesco.org/ru/countries/kz?hub=66921
سازمان همکاری شانگهای
سازمان همکاری شانگهای سازمان اوراسیایی میاندولتی است که برای همکاریهای چندجانبه امنیتی، اقتصادی و سیاسی تشکیل شده است. این سازمان در سال ۱۹۹۶ توسط رهبران چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان با هدف برقرار کردن موازنه در برابر نفوذ آمریکا و ناتو در منطقه، پایهگذاری شد. اندکی بعد، ازبکستان هم به این سازمان پیوست و این سازمان رسماً به «سازمان همکاری شانگهای» تغییر نام داد.
در تاریخ ۱۰ ژوئن ۲۰۱۵ این سازمان با عضویت هندوستان و پاکستان موافقت نمود. این کشورها دو سال بعد همه شرایط را برای عضویت کامل در این سازمان اجرا کردند و عضویتشان در سازمان همکاری شانگهای در اجلاس سران کشورهای عضو این سازمان در ۹ ژوئن ۲۰۱۷ که در آستانه، پایتخت قزاقستان برگزار شد، به تصویب رسید. پس از برجام و تصویب قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل، محدودیت قانونی ایران (به دلیل تحریمهای فصل هفتمی سازمان ملل) برای عضویت در این سازمان برداشته شد. در تاریخ ۱۷ سپتامبر ۲۰۲۱ با سفر سید ابراهیم رئیسی رئیسجمهور وقت ایران به دوشنبه پایتخت تاجیکستان و شرکت در اجلاس سران، این سازمان با عضویت ایران موافقت نمود که لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران در این سازمان در تاریخ ۶ آذر ۱۴۰۱ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و در کمتر از دو سال و همزمان با برگزاری اجلاس مجازی سران کشورهای عضو این سازمان در ۴ ژوئیه ۲۰۲۳ در هند عضویت رسمی جمهوری اسلامی ایران در این سازمان تصویب و اعلام شد.
نقش این سازمان از زمان تأسیس آن تاکنون در منطقه افزایش یافته است. این سازمان، برخلاف سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (پیمان ناتو) و پیمان ورشو سابق، هنوز یک معاهده دفاعی چندجانبه بهشمار نمیرود.
اهداف اصلی سازمان همکاری شانگهای
سازمان همکاری شانگهای اهداف کلیدی زیر را برای خود تعیین می کند:
- حفظ امنیت منطقه ای: مبارزه با تروریسم، افراطگرایی و تجزیهطلبی یکی از وظایف محوری سازمان است. برای این منظور ساختارهای ویژه ای مانند ساختار منطقه ای مبارزه با تروریسم ایجاد شد.
- توسعه همکاری های اقتصادی: سازمان همکاری شانگهای از پروژه هایی با هدف توسعه تجارت، سرمایه گذاری و زیرساخت های حمل و نقل در منطقه حمایت می کند و رشد اقتصادی کشورهای عضو را ارتقا می دهد.
- همکاری های فرهنگی و بشردوستانه: یکی از اجزای مهم فعالیت های سازمان همکاری شانگهای تبادل ارزش های فرهنگی، پروژه های علمی مشترک، برنامه های آموزشی و مجامع جوانان است.
ساختار سازمان همکاری شانگهای
سازمان همکاری شانگهای دارای ساختار پیچیده ای است، از جمله:
- شورای سران کشورها؛
- شورای سران دولت؛
- شورای وزیران امور خارجه؛
- جلسات روسای وزارتخانه ها و ادارات.
- شورای هماهنگکننده ملی؛
- ساختار منطقه ای ضد تروریستی؛
- دبیرخانه، که یک نهاد اداری دائمی است و توسط دبیر کل اداره می شود (ژانگ مینگ نماینده جمهوری خلق چین از سال 2022 دبیرکل دبیرخانه بوده است)
- انجمن بین بانکی
توسعه همکاری های اقتصادی و بشردوستانه ایجاب می کند که اقدامات مشترکی برای ایجاد مکانیسم تعامل در سازمان با هدف توسعه همکاری های چندجانبه در زمینه گردشگری، فرهنگی و آموزشی انجام شود، بنابراین همکاری های فرهنگی و بشردوستانه در سازمان همکاری شانگهای در مناطق مختلف انجام می شود.
• تعامل در حوزه فرهنگ
• تعامل در حوزه آموزش
• تعاملات در حوزه گردشگری
• تعامل از طریق دانشگاه سازمان همکاری شانگهای
• تعامل با جوانان
• ماراتن سازمان همکاری شانگهای
قزاقستان فعالانه در فعالیت های فرهنگی سازمان همکاری شانگهای شرکت می کند و به تقویت روابط فرهنگی بین کشورهای عضو و ترویج میراث فرهنگی منطقه کمک می کند. فعالیت های اصلی قزاقستان در بخش فرهنگی سازمان همکاری شانگهای شامل سازماندهی رویدادها و جشنواره های فرهنگی، کنفرانس ها و انجمن های بین المللی در زمینه فرهنگ و حفظ و گسترش میراث فرهنگی آسیای مرکزی است.
در سال های اخیر، در چارچوب سازمان همکاری شانگهای، چندین رویداد فرهنگی مهم در قزاقستان برگزار شده است که نشان دهنده همکاری نزدیک در حوزه فرهنگی است، از جمله:
- روز فرهنگ قزاقستان در دبیرخانه سازمان همکاری شانگهای:
این رویداد در سال 2023 به ابتکار سفارت قزاقستان در چین و دبیرخانه سازمان همکاری شانگهای در چارچوب ریاست قزاقستان در این سازمان برای سال های 2023-2024 برگزار شد. این رویداد با هدف نشان دادن دستاوردهای فرهنگی قزاقستان و ترویج میراث فرهنگی آن در میان کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای برگزار شد.
- پروژه «پایتخت فرهنگی و گردشگری سازمان همکاری شانگهای» :
در سال 2022، این پروژه برای ترویج میراث تاریخی و فرهنگی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای راهاندازی شد و در سال 2023، آلماتی میزبانی رویدادهای تحت این ابتکار شامل نمایشگاه ها، جشنواره ها و تبادلات فرهنگی را بر عهده گرفت.
این رویدادها با هدف تقویت روابط فرهنگی و ارتقای درک متقابل بین کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، ترویج توسعه گردشگری فرهنگی و تبادل سنت ها و تجربیات در منطقه برگزار می شود.
منبع:
نظر شما